Doseringsteknik

Vi förser fartyg med intelligenta doseringssystem

Våra doseringspumpar, designade och tillverkade i Finland, används för att rengöra rörledningar och avloppsvattensystem och förhindra skum i sjövattenrör, kylrör och pannor. Vår patenterade teknologi är världens första hållbara lösning för att ta bort urinstenar från rör. Processen bygger på noggrann dosering av miljövänliga lösningar i pipeline. Dosering kan göras tillsammans med andra aktiviteter, och det orsakar inte underhållsavbrott i rörledningen. Våra bekväma rörklämmor möjliggör snabb och pålitlig installation av SmartPipe-vätskeröret i fartygets vakuumrör på ett säkert sätt.

Vårt systerföretag Inntech tillverkar pumpar för olika användningsområden. Syftet med den elektriskt drivna DPT-kapselpumpen är att hålla rör och tankar rena och underhållsfria genom regelbunden tillförsel av rengöringskemikalier. DPT cap pumpar kan användas individuellt eller som ett system av flera pumpar i olika delar av fartyget.

Den starka och lätta strukturen hos DPT-kapselpumpen med inbyggda funktioner gör pumpen till en smart, bekymmersfri och ekonomisk lösning. Det viktigaste är att det optimerar förbrukningen av den medföljande rengöringskemikalien. Pumpen är lämplig för att mata in flera olika vätskor, såsom syror, baser och bakterier i röret. Den är designad för att vara enkel att använda, säker och underhållsfri.

Den kompakta pumpenheten är mycket enkel att installera. Den fästs direkt på en vanlig 20-liters tank eller en 200-liters tunna istället för originalkåpan utan separat adapter.

DPT-kapselpumpen kan användas på olika sätt

  • Dosering med timer eller vid separat programmerade tider
  • Dosering manuellt med pumpknappen
  • Dosering med inbyggd vakuumsensor (tillbehör)

Den elektroniskt styrda pumpen fungerar enkelt men exakt. När doseringsvillkoren är uppfyllda startar pumpen automatiskt och vätskan matas från tanken eller fatet till föremålet som ska behandlas. En pump utrustad med en vakuumsensor suger in vätskan i det behandlade föremålet med hjälp av vakuum.

Olika applikationer

Vår doseringsteknik kan användas mångsidigt i olika maritima eller fastighetssystem. Produkterna lämpar sig för ett krävande behov, där exakt dosering vad gäller mängd och tid krävs. Våra kunder använder pumparna till exempel:

  • För att bryta ner fett i livsmedels- och dryckesindustrin
  • För rengöring av rör och tankar
  • För kanalrengöringssystem
  • För att förhindra skum i tankar och rör
  • För diskmedel
  • För växthuskemikalier
  • I akvarier.

Läs mer om DPT cap pumpar här.

Kontakta oss idag!

Lämna ett ringbud, så tar vi
kontakt med dig

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ta kontakt direkt
med vårt sakkunniga team

sp-person-003

Pekka Ikäheimonen

HANNA

Hanna Kahila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut tillfälliga utskick och du kan när som helst avregistrera dig.