Korkeasaari Zoo

Korkeasaari slapp lukter och stopp genom att samarbeta med SmartPipe

Korkeasaari Zoo har varit kund hos oss sedan sommaren 2022. Samarbetet med djurparken har verkligen inspirerat oss och respekt för naturen är en viktig värdering som Korkeasaari Zoo och SmartPipe delar.

Utmaningarna kopplade till djurparkens avloppshantering upptäcktes vid kontakt med SmartPipe. Korkeasaari Zoo har många besökare, vilket belastar restaurangerna, toaletterna och de andra offentliga utrymmena i den livliga parken.

Vår undersökning avslöjade att det fanns utrymme för förbättring vad gäller kundernas komfort på restaurangerna och toaletterna, och att fastigheterna på ön drabbades av lukter och stopp i avloppet. Djurparken fick återkoppling från kunder om lukter, vilket även ledde till extra underhållsarbete.

 

Karhulinna toaletter. Foto: Annika Sorjonen, Korkeasaari Zoo.

Vår miljövänliga teknik och Korkeasaari Zoo respekterar båda naturen

Stopp i toaletterna och lukt från organiskt avfall från avloppen är otrevliga överallt – och vanligare än man tror.

Vår naturliga, mikrobiella lösning förstör organiskt avfall i rören på ett biologiskt och miljövänligt sätt. Avfall byggs upp i toaletter och i avloppen i restaurangköken. På toaletter är lukt och stopp, särskilt de som orsakas av urea, vanliga problem som vår tjänst snabbt kan hjälpa till med. Ur ett miljöperspektiv minskar vår mikrobiella produkt bördan på miljön från spillvatten och underlättar hanteringsprocessen för avloppsvatten.

Vi påbörjade ekologiskt avloppsunderhåll med hjälp av vår mikrobiella lösning och dess automatiska doseringsenheter på Korkeasaari under sommaren. På bara några veckor började lukten från toaletterna att minska. Vår automatiska doseringstjänst för mikrobiella lösningar finns även på restaurangerna på området.

SmartPipes tekniska experter tar hand om korrekt dosering av den mikrobiella lösningen för alla fastigheter och avlopp. När problemen försvinner optimeras även mängden lösning smart och rörunderhållet minskas, för att förhindra liknande problem.

Korkeasaaris miljö- och fastighetsexperter säger att lukterna och stoppen i toaletterna som besökarna på ön har fått dras med nu har försvunnit, tack vare SmartPipes tjänst. Kundnöjdheten, särskilt vad gäller toaletterna, har förbättrats och bördan på underhållsteamet har minskat.

Allmänheten som tittar när björnarna matas. Foto: Annika Sorjonen, Korkeasaari Zoo.

Korkeasaari Zoo genomför viktigt naturbevarande arbete

Korkeasaari Zoo, som grundades 1889 och ligger ligger nära Helsingfors centrum, är inte bara ett trevligt utflyktsmål för familjer utan man arbetar även för att bevara naturen. Korkeasaari Zoo avlar utrotningshotade djur tillsammans med andra djurparker som deltar i bevarandearbetet, för att säkerställa att arter bevaras, och deltar även i projekt för att återföra djur till vildmarken.

Dessutom samlar djurparken in pengar för att bevara arter i naturen, utför forskning till stöd för bevarandearbete och har ett viltsjukhus som hjälper lokala vilda djur. Under hösten 2023 kommer Korkeasaari Zoo vara värd för en konferens med European Zoo Association (EAZA). Den internationella djurparksgemenskapen samarbetar för att skydda den biologiska mångfalden.

Korkeasaari har ungefär en halv miljon besökare om året som alla stöttar bevarandet av den biologiska mångfalden genom sina besök. Djurparken är öppen året runt – planera nästa besök till Korkeasaari här: https://www.korkeasaari.fi.

Foto i artikeln: Amurtigerungen är ett av de mest populära djuren på djurparken. Foto: Annika Sorjonen, Korkeasaari Zoo.

Dela artikeln

Kuva1

Läs också

Renare sjöfart med Finnlines och SmartPipe-samarbete

Renare sjöfart med Finnlines och SmartPipe-samarbete Finnlines nya fartyg Finnsirius och Finncanopus har tagit i bruk…

Ett åtagande om ett fett fotavtryck är en ansvarsfull handling

Ett åtagande om ett fett fotavtryck är en ansvarsfull handling I Helsingfors avlägsnas cirka 40 ton…

Kontakta oss idag!

Lämna ett ringbud, så tar vi
kontakt med dig

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ta kontakt direkt
med vårt sakkunniga team

sp-person-003

Pekka Ikäheimonen

HANNA

Hanna Kahila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut tillfälliga utskick och du kan när som helst avregistrera dig.