Korkeasaari

Korkeasaari pääsi hajuhaitoista ja tukoksista eroon yhteistyöllä SmartPipen kanssa

Korkeasaaren eläintarha on ollut asiakkaanamme kesästä 2022 alkaen. Yhteistyö eläintarhan kanssa on meille erityisen inspiroivaa, sillä luonnon kunnioittaminen on sekä Korkeasaaressa että SmartPipessa tärkeä yhteinen arvo.

Eläintarhan putkistonhoitoon liittyvät haasteet ilmenivät SmartPipen yhteydenoton kautta. Korkeasaaren kävijämäärät ovat suuret, mikä kuormittaa vilkkaan puiston ravintoloita, wc- ja muita yleisötiloja.

Kartoituksessamme selvisi, että ravintola- ja wc-tilojen asiakasviihtyvyydessä olisi parannettavaa ja saaren kiinteistöissä kärsitään putkistojen hajuhaitoista sekä tukoksista. Eläintarha sai asiakaspalautteita hajuhaitoista, mikä aiheutti myös kiinteistönhuollolle ylimääräistä työtä.

 

Karhulinnan wc-tilat. Kuva: Annika Sorjonen, Korkeasaari Zoo.

Ympäristöystävällinen teknologiamme ja Korkeasaari toimivat luontoa kunnioittaen

WC-tukokset ja putkistojen orgaanisesta jätteestä aiheutuvat hajut ovat ikäviä vaivoja missä tahansa tilassa – ja yllättävän yleisiä.

Luonnonmukainen mikrobiliuoksemme tuhoaa biologisesti ja ympäristöystävällisesti putkiston orgaanisen jätteen. Jätettä kertyy niin wc-tiloihin kuin ravintoloiden keittiöiden putkistoon. WC-tiloissa etenkin ureasta syntyvät hajut ja tukokset ovat yleinen ongelma, johon palvelumme auttaa nopeasti. Ympäristön kannalta mikrobipohjainen tuotteemme vähentää jätevesien ympäristökuormitusta ja helpottaa jäteveden puhdistusprosessia.

Aloitimme ekologisen putkistonhoidon mikrobiliuostamme ja sen automaattista annostelua hyödyntäen Korkeasaaressa kesällä. Jo muutamissa viikoissa hajut alkoivat vähentyä wc-tiloissa. Automaattinen mikrobiliuoksen annostelupalvelumme on käytössä myös alueen ravintoloissa.

SmartPipen tekninen asiantuntija huolehtii mikrobiliuoksen oikeasta annostelusta kiinteistö- ja putkistokohtaisesti. Ongelmien kadotessa myös liuoksen määrää optimoidaan älykkäästi ja kevennetään putkistonhoito vastaavien ongelmien ennaltaehkäisyyn.

Korkeasaaren ympäristö- ja kiinteistöasiantuntija kertoo, että SmartPipen palvelun avulla saaren vierailijoita kiusanneista hajuista eri tiloissa ja wc-tukoksista on päästy eroon. Asiakastyytyväisyys etenkin wc-tiloissa on parantunut ja kiinteistöhuollon kuormitus vähentynyt.

Yleisöä seuraamassa karhujen ruokintaa. Kuva: Annika Sorjonen, Korkeasaari Zoo.

Korkeasaaren eläintarha tekee merkittävää luonnonsuojelutyötä

Helsingin keskustan kyljessä sijaitseva, vuonna 1889 perustettu Korkeasaaren eläintarha on paitsi mukava ajanviettopaikka perheille, myös kansainvälistä luonnonsuojelutyötä tekevä toimija. Korkeasaari kasvattaa uhanalaisia eläimiä yhdessä muiden suojeluun osallistuvien eläintarhojen kanssa lajien säilymisen turvaamiseksi ja ottaa osaa luontoonpalautushankkeisiin.

Lisäksi eläintarha kerää varoja luonnossa tapahtuvaan lajiensuojeluun, tekee suojelua tukevaa tutkimusta ja ylläpitää kotimaisia luonnonvaraisia eläimiä auttavaa Villieläinsairaalaa. Korkeasaari isännöi syksyllä 2023 Euroopan eläintarhayhdistyksen (EAZA) konferenssia. Kansainvälinen eläintarhojen yhteisö toimii yhdessä biodiversiteetin suojelemisen puolesta.

Korkesasaaressa käy vuosittain noin puoli miljoonaa asiakasta, joista jokainen tukee vierailullaan luonnon monimuotoisuuden suojelua. Eläintarha on avoinna ympäri vuoden – suunnittele seuraavaa Korkeasaaren vierailuasi tästä: https://www.korkeasaari.fi.

Artikkelikuva: Amurintiikerin pentu on eläintarhan suosituimpia eläimiä. Kuva: Annika Sorjonen, Korkeasaari Zoo.

Jaa artikkeli

Kuva1

Lue myös

ISS yhteistyö

ISS:n tekninen asiakkuuspäällikkö Ari Ronkainen on todellinen kiinteistönhuollon konkari. Antoisinta Ronkaisen työssä on se, kun saa nähdä…

Kalankäsittelylaitos – Pyhtään kunta

Kalankäsittelylaitos sijaitsee merenrannalla, kaukana asemakaavoitetusta alueista, joten kiinteistölle on jouduttu rakentamaan jäteveden pienpuhdistamo. Kalan käsittelyssä muodostuu…

Ota yhteyttä jo tänään!

Jätä soittopyyntö, niin otamme
sinuun yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tai ole suoraan yhteydessä asiantuntevaan
tiimiimme!

Tilaa uutiskirjeemme

Lähetämme postia satunnaisesti ja voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.