Vår smarta teknik för renare sjöfart

Vår smarta teknik optimerar användningen av fartygsrengöringsmedel på ett miljövänligt sätt, vilket gör det möjligt att dosera kemikalier i rätt tid i fartygets rörledningar samtidigt som sjöfartens miljöpåverkan minskar avsevärt.

 

Vi är stolta över att vara en del av Åbo universitet och VTT Technology Research Centre i Finland.

Hållbarhet genom informationsflöden

(SusFlow) forskningsprojekt. Vårt mål är att främja hållbarheten inom varvsindustrin och minska dess miljöpåverkan genom våra smarta lösningar.

I SusFlow fokuserar vi på att utveckla ett fartygs hela livscykel, från konstruktionsfasen till drift. Vi vill göra nätverket för skeppsbyggnad mer öppet och hållbart, samtidigt som vi hjälper företag att visa upp ansvarsfulla processer och lösningar. Vi anser att kunskapsdelning är nyckeln till att minska miljöförstöringen, och den kunskap som samlas in genom detta forskningsprojekt kan ha en positiv inverkan på branschen som helhet.

Avfall i fartygsrörledningar är ett stort problem, och med vår inhemska dispenseringsutrustning, som till exempel installerats på kryssningsfartyg från Åbovarvet, strävar vi efter att lösa denna utmaning.

vår smarta teknik förbättrar VVS-underhållet ombord på fartyg

Nästa steg är att utöka vår utrustning med sensorteknik, vilket kommer att möjliggöra mer exakt övervakning och styrning av fartygets rörsystem. Våra lösningar använder maskininlärning, vilket gör att fartygets pipelines kan reglera sig själva och lära sig av det förflutna. Detta kommer att förbättra rengöringsprocessen och underlätta miljörapporteringen. Tekniken gör att fartyg i samma flotta kan kopplas samman så att de lär sig av varandras mätningar.

Vi tror att våra lösningar kan förbättra varvsindustrins hållbarhet avsevärt och samtidigt minska dess miljöpåverkan. Vårt mål är att ligga i framkant inom vårt område. De potentiella tillämpningarna av vår teknik är inte begränsade till fartyg, utan vi kan också se att den kan användas inom andra sektorer, till exempel stora hotellkedjor.

Forskningsprojektet SusFlow ger oss möjlighet att vara med och bygga en hållbar framtid. Våra lösningar kan bidra till förutsägbarhet och effektivitet inom varvsindustrin. Läs mer om våra lösningar på vår webbplats.

Vill du veta mer? Kolla in oktobernumret 2023 av tidningen Puhtausala

artikel

där vår affärsutvecklingschef Mikko Eskola beskriver vår teknik och forskningsprojektet SusFlow mer i detalj. Du kan också kopiera länken här: https://puhtausala.fi/uutishuone/susflow-jotta-laivaliikenne-keinuisi-aalloilla-puhtaammin/

Är du intresserad av att diskutera dina processer för rengöring av rörledningar med oss? Kontakta oss.

Dela artikeln

Smartpipe-marine-industry-susflow - 1

Läs också

Renare sjöfart med Finnlines och SmartPipe-samarbete

Renare sjöfart med Finnlines och SmartPipe-samarbete Finnlines nya fartyg Finnsirius och Finncanopus har tagit i bruk…

Ett åtagande om ett fett fotavtryck är en ansvarsfull handling

Ett åtagande om ett fett fotavtryck är en ansvarsfull handling I Helsingfors avlägsnas cirka 40 ton…

Kontakta oss idag!

Lämna ett ringbud, så tar vi
kontakt med dig

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ta kontakt direkt
med vårt sakkunniga team

sp-person-003

Pekka Ikäheimonen

HANNA

Hanna Kahila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut tillfälliga utskick och du kan när som helst avregistrera dig.