Älykkäällä teknologiallamme puhtaampaan laivaliikenteeseen

Älykäs teknologiamme optimoi laivojen puhdistusaineiden käyttöä ympäristöystävällisesti, mahdollistaen kemikaalien oikea-aikaisen annostelun laivan putkistossa ja vähentäen samalla merkittävästi laivaliikenteen ympäristökuormitusta.

 

Olemme ylpeitä osallistumisestamme Turun yliopiston ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n Sustainability Through Information Flows (SusFlow) -tutkimushankkeeseen. Tavoitteenamme on edistää laivanrakennusteollisuuden kestävyyttä ja vähentää sen ympäristövaikutuksia älykkäiden ratkaisujemme avulla.

SusFlow-hankkeessa keskitymme kehittämään laivan koko elinkaarta, alkaen rakentamisvaiheesta aina liikennöintiin asti. Haluamme tehdä laivanrakennusverkoston avoimemmaksi ja kestävämmäksi, tukien samalla yrityksiä vastuullisten prosessien ja ratkaisujen esittelyssä. Uskomme, että tiedon jakaminen on avainasemassa ympäristökuormituksen vähentämiseksi, ja tutkimushankkeen avulla kerätty tieto voi vaikuttaa positiivisesti koko toimialaan.

Laivojen putkistoissa kulkeva jäte on mittava ongelma, ja kotimaisilla annostelulaitteillamme, jotka on asennettu esimerkiksi Turun telakalta valmistuneisiin risteilyaluksiin, pyrimme ratkaisemaan tämän haasteen. 

älykäs teknologiamme parantaa laivojen putkistonhuoltoa

Seuraava askel on lisätä laitteistoihimme sensoriteknologiaa, mikä mahdollistaa laivan putkiston entistä tarkemman seurannan ja ohjauksen. Ratkaisumme hyödyntävät koneoppimista, joka mahdollistaa laivan putkistojen itsesäätelyn ja oppii menneistä. Tämä parantaa puhdistusprosessia ja helpottaa ympäristöraportointia. Teknologian avulla saman laivueen alukset voidaan linkittää niin, että ne oppivat toistensa mittaustuloksista.

Uskomme, että ratkaisumme voivat merkittävästi parantaa laivanrakennusteollisuuden kestävyyttä ja samalla vähentää sen ympäristövaikutuksia. Tavoitteenamme on olla edelläkävijöitä alallamme. Teknologiamme sovellusmahdollisuudet eivät rajoitu vain laivoihin, vaan voimme nähdä sen käytön myös muilla aloilla, kuten suurilla hotelliketjuilla.

SusFlow-tutkimushanke tarjoaa meille mahdollisuuden olla osa kestävän tulevaisuuden rakentamista. Ratkaisumme voivat tuoda ennakoivuutta ja tehokkuutta laivanrakennusteollisuuteen. Tutustu lisää ratkaisuihimme verkkosivuillamme.

Haluatko tutustua aiheeseen lisää? Tutustu Puhtausala-lehden lokakuussa 2023 julkaistuun artikkeliin, jossa liiketoiminnan kehitysjohtajamme Mikko Eskola kuvailee teknologiaamme ja SusFlow-tutkimushanketta tarkemmin. Voit kopioida linkin myös tästä: https://puhtausala.fi/uutishuone/susflow-jotta-laivaliikenne-keinuisi-aalloilla-puhtaammin/

Kiinnostaako sinua keskustella putkistojen puhdistusprosesseista kanssamme? Ota yhteyttä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Entistä puhtaampaa merenkulkua Finnlinesin ja SmartPipen yhteistyöllä

Entistä puhtaampaa merenkulkua Finnlinesin ja SmartPipen yhteistyöllä Finnlinesin uudet laivat Finnsirius ja Finncanopus ovat ottaneet käyttöön…

Osta SmartPipen tuotteita osoitteesta Lifehair.fi

Voit nyt tilata SmartPipen tuotteita kätevästi Lifehairin verkkokaupasta suoraan kotiisi. Yhä useammat kuluttaja-asiakkaat ja ratkaisuistamme kiinnostuneet…

Ota yhteyttä jo tänään!

Jätä soittopyyntö, niin otamme
sinuun yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ole suoraan yhteydessä asiantuntevaan tiimiimme!

Tilaa uutiskirjeemme

Lähetämme postia noin kerran kuukaudessa. Voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.