sp-rj

Mot ett mindre fettavtryck

Fettavtrycket är allt organiskt avfall som hamnar i avloppen till följd av mänskligt liv. Denna ansamling av avfall i avloppssystemet orsakar rörbrott, lukt och blockeringar, och belastar vattenreningsverken, vilket kan leda till miljöproblem som eutrofiering av vattendrag.

I Helsingfors, till exempel, avlägsnas cirka 40 ton fett från avloppen varje månad, vilket avsevärt minskar avloppssystemets prestanda. De årliga kostnaderna för städning och logistik belastar stadsbornas plånböcker. (HSY.)

Kemikalier och fetter belastar miljön

Du bör inte hälla vad som helst i avloppet. Alla skadliga ämnen i avloppsvatten kan inte avlägsnas av reningsverken och hamnar därför i vattendrag. Till exempel är kemikalier för rörrengöring ofta mycket giftiga.

Vilka andra medel har vi till vårt förfogande?

sp-302
sp-303

Var och en av oss producerar flera kilo avfallsfett per år. En del av det går ner i avloppet.

När vi diskar manuellt eller mekaniskt spolar vi också ut organiskt avfall i avloppssystemet med diskvattnet. Under årens lopp orsakar detta problem som blockeringar och rörskörhet.

Vad kan du göra för att minska ditt fettspår?

Tillsammans kan vi göra bättre ifrån oss

Smartpipes lösningar avhjälper problem med rörledningar och avlopp, men de kommer inte ensamma att lösa eller eliminera vårt fettavtryck. Var och en av oss kan göra små saker för att hålla våra rör och vår miljö renare.

Låt oss tänka tillsammans för vår miljö.

sp-304

Vi är fast beslutna att minska vårt fettavtryck.

Binda dig sträva efter att minska ditt fettavtryck

Vi kan alla påverka vår miljö i mindre utsträckning genom små åtgärder som så småningom blir till stora effekter. Byggbolag och företag måste ha tydliga riktlinjer för återvinning av avfall och användning av avloppsvatten.

Beställ en "Mot ett mindre fett fotavtryck"-dekal från oss för att klistra på ditt företags fönster eller dörr. Med klistermärket visar du att du hjälper till att minska belastningen på miljön.

Att minska sitt fettavtryck är en konkret handling för att ta ansvar.

Kontakta oss idag!

Lämna ett ringbud, så tar vi
kontakt med dig

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ta kontakt direkt
med vårt sakkunniga team

sp-person-003

Pekka Ikäheimonen

HANNA

Hanna Kahila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut tillfälliga utskick och du kan när som helst avregistrera dig.