Puhdasta merenkulkua Finnlinesin ja SmartPipen yhteistyöllä

Puhdasta merenkulkua Finnlinesin ja SmartPipen yhteistyöllä

Finnlinesin uudet laivat Finnsirius ja Finncanopus ovat ottaneet käyttöön SmartPipen älykkään annostelujärjestelmän, joka tehostaa laivan putkiston toimintaa, edistää kestävää kehitystä ja säästää varustamon huoltokustannuksissa. Suomalainen annostelujärjestelmä pitää laivojen putket puhtaina ilman raskaiden kemikaalien käyttöä ensimmäisenä maailmassa.

”Keskittämällä biologiset putkistonhoitoaineet ja annostelujärjestelmän yhdelle luotettavalle toimijalle säästämme kustannuksissa ja selkeytämme hankintaketjuamme. Kehitämme jatkuvasti laivastoamme ja etsimme uusia innovatiivisia tekniikoita, jotka pienentävät ympäristökuormitusta. Tämä SmartPipen älykäs annostelujärjestelmä on yksi käytännön esimerkki laivastomme kestävyyden edistämisestä”, kertoo Finnlinesin tekninen tarkastaja Pasi Väänänen.

Laivoihin asennettu automaattinen putkistonhoidon annostelujärjestelmä pienentää huoltokustannuksia ja vähentää puhdistusaineiden käyttöä. Sekä mustan että harmaan veden putkissa on omat annostelijat.

Laivan kilometrien mittaisessa viemäriverkostossa liikkuu tuhansia litroja nesteitä.

Finnlinesin panostus jätevedenkäsittelyn kehittämiseen uusilla ratkaisuilla näkyy myös keittiöissä. Laivan viisi keittiötä ovat jatkuvasti käytössä ja viemärit joutuvat sielläkin jätekuormituksen alle. Orgaanisen jätteen ja ruuantähteiden kertyminen on suurta etenkin suurtalouskeittiöissä. SmartPipen kehittämät mikrobiratkaisut ennaltaehkäisevät erityisesti rasvajätteestä syntyviä ongelmia ja parantavat niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin viihtyvyyttä. Ideaalitilanteessa mikrobiliuos otetaan käyttöön uusissa putkissa, kuten Finnlines on tehnyt. Näin putket pääsevät virtaamaan vapaana, eikä jäte pääse kiinnittymään putken sisäpinnalle muodostuneen biofilmin ansiosta. Kun orgaaninen jäte ei juutu putkistoon ja aiheuta tukkeumia, pysyvät likaisista viemäreistä syntyvät hajuhaitatkin poissa.

Uusilla aluksille SmartPipe on luonut räätälöidyn annostelujärjestelmän, joka syöttää pesuaineet automaattisesti useaan keittiön annostelupisteeseen. Järjestelmä on suunniteltu säästämään aikaa, tilaa ja materiaaleja, samalla vähennetään jätevedestä aiheutuvia negatiivisia ympäristövaikutuksia.

Kotimainen, keskitetty annostelujärjestelmä tarjoaa paitsi turvallisen ja terveellisen työympäristön, myös vaivattoman käyttökokemuksen. Järjestelmä on suunniteltu huoltovapaaksi ja se varmistaa, että laivan keittiöt voivat toimia moitteettomasti kaikissa olosuhteissa. Finnlinesin Pasi Väänänen korostaa, että yhteistyö SmartPipen kanssa on ollut sujuvaa ja tuotteiden teho on vastannut odotuksia.

Innovaatio on osa Finnlinesin sitoutumista vastuullisuuteen, turvallisuuteen ja kustannustehokkuuteen ammattikeittiöissä. SmartPipen toimittama annostelujärjestelmä on osoitus siitä, miten teknologian avulla voidaan parantaa arjen tehokkuutta ja edistää kestävää kehitystä merenkulussa.

Tutustu Finnlinesin uusiin aluksiin tästä.

Seuraa SmartPipea LinkedInissä tästä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Helsingin IFK:lle biologinen putkistonhoito on konkreettinen ympäristövastuullisuuden askel

HIFK vähentää Helsingin Jäähallissa orgaanisen jätteen määrää yhteistyössä SmartPipen kanssa   Yhdelle Suomen vahvimmista brändeistä, HIFK:lle…

Osta tuotteitamme Lifehairin verkkokaupasta ja tue samalla urheiluseurasi varainhankintaa

*YHTEISTYÖJULKAISU Kotimainen yhteistyökumppanimme, kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden verkkokauppa Lifehair tekee urheiluseurojen kanssa tiivistä varainhankinnan yhteistyötä. Myös SmartPipen…

Ota yhteyttä jo tänään!

Jätä soittopyyntö, niin otamme
sinuun yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ole suoraan yhteydessä asiantuntevaan tiimiimme!

Tilaa uutiskirjeemme

Lähetämme postia noin kerran kuukaudessa. Voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.