Miksi pesuallas haisee – ja mitä voit tehdä, jotta sinun ei tarvitse enää koskaan kohdata tätä ongelmaa

Viemärien puhdistus kiinteistössä

Jätevesijärjestelmää pidetään usein itsestäänselvyytenä. Vasta kun havaitsemme tukkeutuneen viemärin oireita, kuten tulvivia käymälöitä, hitaasti valuvia pesualtaita tai mädän hajua, kiinnitämme huomiota sen toiminnan merkitykseen. SmartPipe System Oy tuo markkinoille uusia biologisia ratkaisuja, jotka ratkaisevat nämä ongelmat lopullisesti. Jos olet joskus joutunut avaamaan viemäriputken kotonasi ja poistamaan hiukset tai muut tukokset viemäristä, huomasit todennäköisesti ilkeän lietekerroksen putkessa. Ajan myötä tämä kerros kasvaa edelleen, mikä heikentää koko jätevesijärjestelmän toimivuutta. – Yleisin ratkaisu on rynnätä lähimpään kauppaan ja ostaa kemiallinen viemäriavaaja. Vaikka nämä tuotteet auttavatkin hetkellisesti, ne ovat isossa kuvassa suurempi haaste. Kun viemäreihin kaadetaan vuosittain miljoonia litroja kemiallisia viemäriavaajia, ne aiheuttavat merkittävän taakan jätevedenpuhdistamoille ja ympäristölle, sanoo SmartPipe System Oy:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Mikko Eskola.

Jätevesiputkiston kerrostumien perimmäinen syy

Kerrostumia muodostuu erilaisista orgaanisista aineista, jotka ajan kuluessa kertyvät putkistoon. Yleisimmät aiheuttajat ovat:

• Öljy
• Rasva
• Hiukset
• Saippua- ja pesuainejäämät

Viemärijärjestelmät perustuvat painovoimaan eli vesi virtaa ensin eteenpäin ja lopulta alaspäin. Käytännössä putkistoja huuhdellaan jatkuvasti vedellä, mutta tämä ei yksin riitä poistamaan jäännös- tai orgaanista ainetta putkipinnoilta. Rasva on ylivoimaisesti hankalin, koska se ei ole vesiliukoinen ja kiinnittyy helposti putken pintaan. Jokaisella viemärin käytöllä putkiin kerääntyy enemmän aineita. Ilman putkijohtojen huoltoa kerros paksuuntuu ajan myötä, mikä lopulta aiheuttaa tukoksia, tulvimista ja epämiellyttävää hajua.

Tukkeutuneet viemärit ajavat asiakkaasi pois

Kun orgaaninen jäte alkaa mädäntyä alkaa muodostua epämiellyttävää hajua. Hajuhaitta, joka on samanlainen kuin mädän kananmunan löyhkä, on erittäin ikävä. Se houkuttelee myös erilaisia hyönteisiä, kuten banaanikärpäsiä antaen epähygieenisen kokonaiskuvan mistä tahansa kodista, ammattikeittiöstä tai ravintolasta. – Sanonta ”poissa näkyvistä, poissa mielestä” ei päde, kun puhumme viemäreistä. Jos tukkeutuneet viemärit ovat hoitamatta, putkien mätä haju alkaa tuntua kaikkialla. Upeinkin palvelu jää huomaamatta ja sivuseikaksi, jos hyönteiset ja pahat hajut häiritsevät asiakkaitasi, Eskola korostaa.

Kestävä ratkaisu uuden biologisen viemärin ylläpidon myötä

Onneksi on olemassa uusia kestäviä tapoja ratkaista tyypillisimmät viemäriongelmat pysyvästi. SmartPipe System Oy on kehittänyt tehokkaita ratkaisuja, joilla putkistot pysyvät aina puhtaina ja välttäen tarpeettomia ongelmia viemärissä tai ympäristössä. Uudet tuotteet perustuvat biologiseen viemärihuoltoon, jolloin käytön tuloksena putkilinjalle jää vain vettä ja happea. – Esimerkiksi uusi yhden litran tuotteemme nimeltä BioTroop BL-20 sisältää miljoonia ei-geenimanipuloituja mikrobeja. Kun nämä mikrobit kaadetaan viemäriin, ne aktivoituvat ja kirjaimellisesti syövät kaikki tukokset tieltään, Eskola kuvailee. Käytännöllinen annostelupullo auttaa annostelemaan 20 ml viemäreihin kirjaimellisesti missä tahansa paikassa, jossa viemäriongelmat ovat aiheuttaneet huolta: kotitalouskeittiöt, kylpyhuoneet, hotellihuoneet ja niin edelleen.

Avainlippumerkitty BioTroop BL-20 ei ainoastaan ratkaise ongelmaa, vaan on myös helppokäyttöinen, turvallinen, ympäristöystävällinen ja askel eteenpäin kestävässä kehityksessä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Puhdistusaineiden markkinoinnissa on tärkeää ymmärtää kemian perusteita

Olemme viime vuosina nähneet erilaisten puhdistettujen ja aktivoitujen vesien markkinoinnin yleistyvän puhdistusaineina eri teknologioiden kautta. Interclean…

Tiedote – SmartPipe vahvistaa asemaansa Ruotsissa jakelusopimuksella IWTM:n kanssa

SmartPipe vahvistaa asemaansa Ruotsissa jakelusopimuksella IWTM:n kanssa Suomalainen puhtaan teknologian yhtiö SmartPipe vahvistaa jalansijaa Skandinavian markkinoilla….

Ota yhteyttä jo tänään!

Jätä soittopyyntö, niin otamme
sinuun yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ole suoraan yhteydessä asiantuntevaan tiimiimme!

Tilaa uutiskirjeemme

Lähetämme postia noin kerran kuukaudessa. Voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.