Huolehdi viemärien puhtaudesta korona-aikana ja sen jälkeen

Koronapandemian aikaan taloyhtiöiden viemäriputkistot ovat normaalia kovemmalla kuormituksella. Nyt kannattaa panostaa tukosten ja hajuhaittojen ennaltaehkäisyyn. Ympäristöystävällinen mikrobiliuos puhdistaa putket ja estää jätteen kertymisen.

Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisen ketteriä toimia

Ennennäkemätön määrä suomalaisia on tällä hetkellä kotona etätöissä tai etäopetuksessa, ja moni sairastaa tai on karanteenissa kotonaan. Kun asunnoissa vietetään enemmän aikaa, kertyy orgaanista jätettä taloyhtiöiden viemäriputkistoon moninkertaisesti. Ruoantähteet, rasva, hiukset, virtsan haitta-aineet ja muut jätteet aiheuttavat helposti tukoksia ja hajuhaittoja kertyessään putkiin.

Jos taloyhtiön putkistoihin on jo ennen korona-aikaa patoutunut jätettä, voi tukoksia kehittyä nyt nopeasti. Jos tukoksen seurauksena jätevesi nousee asuntojen, pesutupien tai saunojen lattiakaivoista ylös, vaaditaan kiireellisiä toimenpiteitä. Jokainen huoltokäynti edellyttää tällä hetkellä erityistä huolellisuutta, joten nyt kannattaa ensisijaisesti panostaa viemäritukosten ennaltaehkäisyyn.

Annostelulaite pumppaa mikrobiliuosta suoraan viemäreihin

SmartPipen mikrobipohjainen putkenhoitomenetelmä poistaa orgaanisen jätteen ja muodostaa putken pintaa suojaavan kalvon. Kalvo estää jätteen tarttumisen, eikä tukoksia enää pääse syntymään entiseen tapaan. Tuotteemme on kotimainen Avainlipputuote Biotroop-mikrobiliuos.

Huoltokulut pienenevät

Menetelmä pienentää kiinteistön huoltokustannuksia, sillä tukosten aukaisut, painehuuhtelut ja vesivahingot vähenevät ja hajuongelmat poistuvat. Putkiston elinkaari saadaan maksimoitua ja putkiremontin tarvetta siirrettyä eteenpäin. Kiinteistöstä päätyy näin vähemmän orgaanista jätettä jätehuoltoon.

Käyttöönotto helppoa

Taloyhtiölle putkistonhoidon aloitus on helppoa. SmartPipe kartoittaa viemäreiden kunnon ja räätälöi sopivan ratkaisun. Edustajamme käy kiinteistön kellaritiloissa asentamassa annostelupumpun viemäriin. Pumppu annostelee mikrobiliuosta automaattisesti suoraan viemäriverkostoon, ja SmartPipe vastaa järjestelmän kaikesta ylläpidosta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää20

Jaa artikkeli

Lue myös

Vinkkejä kotitalouksille ja kesämökkien omistajille putkistonhoitoon

Putkiston ongelmat johtuvat useimmiten ihmisten käyttäytymisestä Kotitalouksissa ja kesämökeillä putkisto on jatkuvassa käytössä ja altistuu monenlaisille…

Visio risteilyalusten ympäristöystävällisestä tulevaisuudesta

Tämä artikkeli kertoo R&D- ja liiketoiminnan kehitysjohtajamme Mikon osallistumisesta tulevaisuuden risteilyaluksia visioivaan työpajaan ”Cruising off the…

Ota yhteyttä jo tänään!

Jätä soittopyyntö, niin otamme
sinuun yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ole suoraan yhteydessä asiantuntevaan tiimiimme!

Tilaa uutiskirjeemme

Lähetämme postia noin kerran kuukaudessa. Voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.