Perhossääskihavainnot yleistyvät pk-seudulla. Näin pääset eroon ikävistä putkistossa pesiytyvistä hyönteisistä.

Useat taloyhtiöt kärsivät tällä hetkellä perhossääskistä. Hieman banaanikärpästä suuremmat hyönteiset pörräävät sisätiloissa ja pesiytyvät kiinteistön putkistossa.

“Perhossääski on sinänsä ihmiselle harmiton, mutta ikävä vieras. Hyönteiset antavat epähygieenisen kuvan, vaikuttavat viihtyvyyteen ja osoittavat, että kiinteistön putkistossa on ongelmia”, kertoo kevään aikana useita taloyhtiöitä auttanut asiantuntija Pekka Ikäheimonen.

Rasva- ja öljyperäisen jätteen kertyminen putkistoon ja rasvanerotuskaivoihin aiheuttaa monenlaisia haasteita, kuten tukkeumia, hajuhaittoja, rikkivedyn muodostumista ja siten putkiston kunnon heikkenemistä. Jäte houkuttelee paikalle myös hyönteisiä, luoden niille oivalliset lisääntymisolosuhteet. Muutaman millimetrin kokoisten perhossääskien näkeminen sisätiloissa onkin vahva viittaus putkistoon kertyneestä jätteestä. Vantaalainen puhtaan teknologian yritys SmartPipe on erikoistunut putkien ja viemärien puhdistamiseen sekä hajunpoistoon. Asiantuntijat Pekka Ikäheimonen ja Hanna Kahila kertovat, että perhossääskiongelma ei sinänsä ole uusi ilmiö, mutta niiden leviäminen niin moniin kiinteistöihin on tullut yllätyksenä.

“Viime aikoina olemme saaneet yhteydenottoja Helsingin ja Vantaan seudulla Länsimäestä, Jakomäestä, Hiekkaharjusta, Rajatorpasta ja Haagasta. Helsingin keskustan alueella olemme ratkaisseet perhossääskiongelmia jo parin vuoden ajan. Meidät on kuitenkin yllättänyt se, miten perhossääsket ovat asettuneet yli satavuotiaiden kiinteistöjen lisäksi myös uusiin taloihin. Viimeisimmän kohteemme rakennusvuosi on 2016. Tämä on hyvä osoitus, että uudiskohteissakin kannattaa kiinnittää huomiota putkiston hoitoon. Käymme kasvavissa määrin keskusteluja suoraan taloyhtiöiden kanssa, sillä kiusallinen ongelma vaatii välitöntä ratkaisua. Muuten hyönteisistä ei pääse eroon”, jatkaa Ikäheimonen.

“100 % ekologinen mikrobiliuoksemme tuhoaa hyönteisten kasvuolosuhteet, ilman myrkkyjä. Liuos on puhtaampi kuin yksikään markkinoilla oleva tuote ja sillä on avainlipputunnus. Alkujaan suomalainen mikrobiteknologia on ollut käytössä vedenpuhdistamoissa jo vuosikymmenten ajan. Olemme kehittäneet samaa teknologiaa hyödyntävän ratkaisun suoraan kiinteistöjen kunnon parantamiseen. Biologista putkistonhoitoratkaisuamme ovat hyödyntäneet jo sadat kiinteistöt ja useat risteilyalukset niin Suomessa kuin ulkomailla,” kertoo Ikäheimonen.

Putkistoon tai viemäriin annosteltuna SmartPipen liuoksen mikrobit käyttävät jätettä ravinnokseen ja putkiston kunto sekä viihtyvyys kiinteistössä paranevat. Orgaanisen jätteen väheneminen poistaa hajuhaittojen ja hyönteisten esiintymistä jo lyhyellä aikavälillä. Säännöllisesti käytettynä BioTroop BL-20 -liuoksemme puhdistaa kiinteistön putkiston rasva- ja öljyperäisestä jätteestä, parantaen sen kuntoa ja muodostaen putken pintaan jätteen kertymiseltä suojaavan biofilmin. Ilman orgaanista kasvualustaa ja pintajännitystä putkisto ei ole myöskään elinkelpoinen ympäristö hyönteisille.

perhossääsket BL-20

Perhossääsket pesiytyvät kosteassa ja lämpimässä putkistossa. Ekologinen mikrobiliuos hajottaa putkistoon kiinnittyneen jätteen eli hyönteisten elinolosuhteet, joten niiden on etsittävä uusi kohde muualta.

“Biologinen putkistonhoito on osa suurempaa missiotamme rasvajalanjäljen pienentämiseksi. Kun kiinteistöt vähentävät rasvajätteensä määrää, myös vedenpuhdistuslaitosten toiminta tehostuu ja yhteiskunnallinen rasvajalanjälkemme pienenee. Mikrobimme ovat siitä ihanteellisia, että ne pysyvät aktiivisina ja hajottavat orgaanista jätettä niin kauan, kuin syötävää riittää. Toisin sanoen niin kauan kun ihmiset heittävät viemäreihin rasvaperäistä jätettä, on mikrobeillamme tekemistä,” täydentää Hanna Kahila.

“Kun havaitset hyönteisiä sisätiloissa, on ongelma jo olemassa ja kaipaa hoitamista. Ota silloin yhteyttä meihin. Biologinen putkistonhoitopalvelumme on räätälöitävissä akuuttien ongelmien ratkaisuun ja taloyhtiöiden kunnon ylläpitoon” summaa Ikäheimonen.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme:

Pekka Ikäheimonen
asiantuntija
pekka.ikaheimonen@smartpipe.fi
+358 40 900 0011

Hanna Kahila
asiantuntija
hanna.kahila@smartpipe.fi
+358 40 527 3682

Seuraa SmartPipea LinkedInissä.

Lue lisää artikkeleitamme.

Jaa artikkeli

Lue myös

Tiedote – SmartPipe vahvistaa asemaansa Ruotsissa jakelusopimuksella IWTM:n kanssa

SmartPipe vahvistaa asemaansa Ruotsissa jakelusopimuksella IWTM:n kanssa Suomalainen puhtaan teknologian yhtiö SmartPipe vahvistaa jalansijaa Skandinavian markkinoilla….

SmartPipe on mukana 23.5. Sjöfartens Dag -tapahtumassa Ahvenanmaalla

Sjöfartens Dag – Maritime Day in Åland 2024 Nähdään merenkulkualan päivässä Ahvenanmaalla! SmartPipe on mukana kansainvälisessä…

Ota yhteyttä jo tänään!

Jätä soittopyyntö, niin otamme
sinuun yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ole suoraan yhteydessä asiantuntevaan tiimiimme!

Tilaa uutiskirjeemme

Lähetämme postia noin kerran kuukaudessa. Voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.