SmartPipelta uusi innovaatio laivan jätevesijärjestelmän puhdistamiseen 

SmartPipelta uusi innovaatio laivan jätevesijärjestelmän puhdistamiseen

Biologinen puhdistusmenetelmämme on ollut onnistuneesti laivoilla käytössä useiden vuosien ajan. Menetelmässä jokaisen putken päähän asennetaan automaattiset annostelijat ja putkeen syötetään säännöllisin väliajoin SmartPipen valmistamaa biologista liuosta, joka sisältää sopivan koktailin bakteerikantoja orgaanisen jätteen syömiseksi. Puhdistusmenetelmä on erittäin tehokas, olipa kyseessä sitten alipainekäyttöinen linja tai perinteinen painovoimaa hyödyntävä järjestelmä. Bioliuos toimii tehokkaasti putkien jäämien poistamisessa ja keittiön jätevesilinjoista peräisin olevien rasvojen, öljyjen sekä ruokajätteen puhdistamisessa.

Laivan jätevesijärjestelmän puhdistus

Laivojen viemärijärjestelmät ovat merellä useimmiten alipaineistettuja. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että putkijärjestelmässä oleva ulosteesta, paperista ja muista jätteistä koostuva materiaali liikkuu eteenpäin alipaineen avulla.

On selvää, että tällaiseen järjestelmään liittyy tiettyjä haittoja, joista merkittävin on jäämien kertyminen putkien seinille. Tukkeutumisen vaaran vuoksi putket on puhdistettava säännöllisesti. Yksi perinteinen menetelmä on putkien happopuhdistus. Hapolla puhdistaminen tapahtuu siten, että putket tyhjennetään ja täytetään vahvalla hapolla, jonka annetaan vaikuttaa tietyn ajan. Lopuksi happo huuhdellaan pois. Toimenpide on erittäin vaativa ja raskas. Lisäksi menetelmään liittyy monia turvallisuusriskejä. Käytetty happo vaatii käsittelyä vaarallisena jätteenä, mikä lisää jo ennestään kalliin menetelmän kustannuksia.

Olemme SmartPipessa jo korvanneet puhdistusprosessin mikrobiliuoksella ja saaneet erinomaisia tuloksia. Säännöllisesti annosteltuna bakteereita sisältävä liuos pitää putket puhtaina, mikä säästää merkittävästi laivanvarustamon huoltokustannuksia. Voit tutustua aiheeseen lisää kehitysjohtajamme Mikko Eskolan LinkedIn-artikkeleista.

Laivan jätevesijärjestelmässä on kuitenkin vielä yksi kokonaisuus, johon halusimme kehittää ratkaisun: WC-pönttö ja muut saniteettitilat. WC:t ja pesualtaat aiheuttavat usein teknisiä ongelmia sekä hajuhaittoja, jotka vaikuttavat myös asiakaskokemukseen. Laivalla on satoja päivittäisessä käytössä olevia WC-pönttöjä. 

Laivan jätevesijärjestelmän puhdistus

© SmartPipe System Oy

Kustannustehokas ja yksinkertaisesti älykäs ratkaisu

Laivojen WC:t puhdistetaan päivittäin. Siivouksessa perinteinen puhdistusaine levitetään pönttöön annostelemalla 10-20 ml tuotetta ja levittämällä sitä pesuharjan avulla. Nämä tuotteet sopivat hyvin perinteisen hygienian ylläpitoon, mutta ne eivät tee mitään putkikomponenteille ja aiheuttavat myös vaahto-ongelmia putkistossa.

Löysimme asiakkaillemme edullisen kokonaisratkaisun, jolla vähennämme edelleen vaarallisten kemikaalien määrää laivalla. Kyseessä on edistyksellinen ratkaisu, joka puhdistaa sekä WC-pöntöt että putket bioliuoksella. 

Ratkaisumme on yksinkertaisesti älykäs. Olemme korvanneet perinteisen puhdistusaineen kaksoistoiminnon sisältävällä ratkaisulla, joka toimii sekä WC-puhdistusaineena että pitää WC:n putkikomponentit vapaina jäämistä. Tämä säästää entisestään vaivaa ja rahaa ilman, että WC-yksiköihin tarvitsisi syöttää lisäpuhdistusaineita, kuten nykyään tehdään. Kun siivoojat joka tapauksessa puhdistavat WC:t päivittäin, vaihtavat he ainostaan käyttämänsä puhdistusaineen SmartPipen edistykselliseen 2-in-1 -tuotteeseen.

Ainutlaatuisen tuotteemme nimi on BioTroop Sani. Tuote puhdistaa ja jatkuvalla käytöllä ennaltaehkäisee ongelmia laivan putkistonhoidossa WC-pöntöstä putkiston päähän asti. Ratkaisu yhdistää kohtalaisen happaman, biologisesti hajoavan liuoksen putken kalkkisuuden ehkäisy- ja poistotekniikkaan. Suorituskyky edellyttää huolella valittuja pinta-aktiivisia aineita, joiden pH on 3–4. Kun puhdistusprosessi etenee, putken sisäpuolen pH-arvo nousee korkeammalle tasolle alavirtaan. Kun jätevesi (black water) lopulta pääsee biologiseen jätevedenpuhdistusjärjestelmään, se ei vaikuta järjestelmien suorituskykyyn, kuten perinteiset kemikaalit tekevät. Ratkaisu on myös vähän vaahtoava, mikä vähentää entisestään vaahdonestoaineiden käyttöä.

Kehitämme eri tyyppisiä ratkaisuja laivojen biologisiin jätevedenpuhdistusjärjestelmiin sekä kiinteistöihin. Biotroop Sani on nyt myynnissä ja osa kokonaisvaltaista putkistonhoidon tuoteperhettämme. Kysy lisää.

Ota liiketoiminnan kehitysjohtajamme Mikko Eskola seurantaan LinkedInissä. 

Jaa artikkeli

Lue myös

Entistä puhtaampaa merenkulkua Finnlinesin ja SmartPipen yhteistyöllä

Entistä puhtaampaa merenkulkua Finnlinesin ja SmartPipen yhteistyöllä Finnlinesin uudet laivat Finnsirius ja Finncanopus ovat ottaneet käyttöön…

Osta SmartPipen tuotteita osoitteesta Lifehair.fi

Voit nyt tilata SmartPipen tuotteita kätevästi Lifehairin verkkokaupasta suoraan kotiisi. Yhä useammat kuluttaja-asiakkaat ja ratkaisuistamme kiinnostuneet…

Ota yhteyttä jo tänään!

Jätä soittopyyntö, niin otamme
sinuun yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ole suoraan yhteydessä asiantuntevaan tiimiimme!

Tilaa uutiskirjeemme

Lähetämme postia noin kerran kuukaudessa. Voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.