Helsingin IFK:lle biologinen putkistonhoito on konkreettinen ympäristövastuullisuuden askel

HIFK vähentää Helsingin Jäähallissa orgaanisen jätteen määrää yhteistyössä SmartPipen kanssa

 

Yhdelle Suomen vahvimmista brändeistä, HIFK:lle vastuullisuus on yksi toiminnan kantavista periaatteista. Helsingin tunnetuimmassa urheiluorganisaatiossa HIFK Hockeyssa se jakautuu ympäristövastuullisuuteen, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen sekä yritysvastuullisuuteen. Kaikkiin osa-alueisiin suhtaudutaan vakavasti, konkreettisin teoin ja edistämällä merkityksellistä keskustelua. Toiminnan tueksi koottu jatkuva vastuullisuustyöryhmä johtaa toimintaa tekojen kautta.

Hiilineutraaliuden eteen töitä tekevä jääkiekkoperhe on aloittanut myös rasvajalanjäljen pienentämisen Helsingin Jäähallissa yhteistyössä SmartPipen kanssa. Rasvajalanjälki muodostuu orgaanisesta jätteestä, joka päätyy viemäriputkiin ihmisten elämisen seurauksena. Jäte aiheuttaa putkien haurastumista, hajuhaittoja, tukoksia ja lopulta ylimääräistä ympäristön kuormitusta, kuten vesistöjen rehevöitymistä. Pelkästään Helsingissä poistetaan kuukausittain kymmeniä tonneja rasvaa kaupungin viemäreistä. Yrityksillä ja ihmisillä on tärkeä rooli tämän jätteen vähentämisessä.

Helsingin Jäähalli on Suomen ensimmäinen jäähalli, joka on aloittanut biologisen putkistonhoidon. Käytössä on tällä hetkellä kaksi automaattista pumppua, jotka annostelevat Suomessa valmistettua mikrobiliuosta jäähallin keittiöiden putkiin. SmartPipen tekniset asiantuntijat huolehtivat järjestelmän asennuksesta, ylläpidosta ja seurannasta. Putkistoon syötettävä biohajoava liuos käyttää ravinnokseen putkiin kertynyttä rasva- ja öljyjätettä kovalla kuormituksella olevassa jäähallissa.

HIFK

Kuvat Helsingin Jäähallista: HIFK/Kim Salin.

Jäähallissa valmistettavan ja kulutettavan ruoan määrä on valtava, joten aktiivisen ruokahävikin pienentämisen lisäksi biologinen putkistonhoito toimii saumattomana lisänä hallin ympäristövaikutusten minimoimiseksi.

Probioottisia bakteereita sisältävän liuoksen ansiosta jäähallin putkistosta kulkeutuu vähemmän orgaanista jätettä kunnalliseen putkiverkostoon ja hallin rasvanerotuskaivojen tyhjennysväli kasvaa. Lisäksi ympäristölle ja putkistolle haitallisten kemikaalien käytön tarve pienenee.

Rasvajalanjäljen pienentäminen on HIFK:lle yksi konkreettinen teko, jolla sekä Helsingin Jäähallia että kiekkokansan suhtautumista voidaan muuttaa ympäristövastuullisemmaksi. SmartPipen tiivis yhteistyö HIFK:n kanssa toimii esimerkkinä seuraavan askeleen ottamiseksi ympäristövastuullisuudessa. Toivottavasti myös sinulle.

HIFK:n markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja Raakel Koittola suhtautuu vastuullisuustekojen kehittämiseen tosissaan ja innolla. ”Haluamme olla kehityksen kärjessä ja toimia erityisesti vastuullisuuasioissa suunnannäyttäjänä. Kestävien valintojen tekeminen ja uusien innovaatioiden hyödyntäminen useiden vaihtoehtojen joukosta ei ole aina yksinkertaista. SmartPipen kohdalla voin kuitenkin sanoa, että valinta oli helppo ja tulokset konkreettisia.” 

Raakel Koittola HIFK

”HIFK:n vahvaa näkyvyyttä Suomessa on mielestäni tärkeää käyttää myös hyvään. Kun isot brändit kulkevat edellä, on myös muiden helpompi lähteä mukaan”, Raakel summaa ajatuksiaan vastuullisuusajattelustaan.

Tutustu lisää HIFK:n vastuullisuustyöhön tästä.

Tutustu lisää biologiseen putkistonhoitoon tästä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Tiedote – SmartPipe vahvistaa asemaansa Ruotsissa jakelusopimuksella IWTM:n kanssa

SmartPipe vahvistaa asemaansa Ruotsissa jakelusopimuksella IWTM:n kanssa Suomalainen puhtaan teknologian yhtiö SmartPipe vahvistaa jalansijaa Skandinavian markkinoilla….

Perhossääskihavainnot yleistyvät pk-seudulla. Näin pääset eroon ikävistä putkistossa pesiytyvistä hyönteisistä.

Useat taloyhtiöt kärsivät tällä hetkellä perhossääskistä. Hieman banaanikärpästä suuremmat hyönteiset pörräävät sisätiloissa ja pesiytyvät kiinteistön putkistossa….

Ota yhteyttä jo tänään!

Jätä soittopyyntö, niin otamme
sinuun yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ole suoraan yhteydessä asiantuntevaan tiimiimme!

Tilaa uutiskirjeemme

Lähetämme postia noin kerran kuukaudessa. Voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.