UKK

SmartPipe System Oy on suomalainen puhtaan teknologian yritys. Palvelumme ja tuotteemme parantavat putkistojen ja jätevedenkäsittelyjärjestelmien toimivuutta ja poistavat hajuhaittoja kestävästi. Lisäksi ratkaisumme pidentävät putkiston elinkaarta ja säästävät ylläpitokustannuksia. Olemme mikrobiologisten ja ympäristöystävällisten ratkaisujen kehittäjä ja valmistaja. Kumppaniverkostomme avulla tarjoamme kokonaisvaltaisia ratkaisuja rasvajalanjäljen pienentämiseksi.

Autamme yrityksiä ja kiinteistöjä pitämään putkistot, viemärit ja jätevesijärjestelmät puhtaina, toimivina ja hajuttomina. Rasvan, öljyn ja eläinperäisen rasvan (FOG) kerääntyminen viemäreihin aiheuttaa merkittäviä häiriöitä putkilinjojen toiminnassa ja on globaali ongelma:

 • Tukokset
 • Viemäreiden tulviminen
 • Hygieniaongelmat
 • Paha haju
 • Hyönteisongelmat
 • Jätevesihälytysjärjestelmien toimintahäiriö
 • Merkittävät ylläpito- ja korjauskustannukset
 

Ratkaisumme ovat toimivia ja turvallisia käyttää. Palveluratkaisumme ovat avaimet käteen -palveluita, joissa asiakkaan ei tarvitse huolehtia asennuksista tai muista teknisistä toimenpiteistä. 

Tuotteemme ovat laadukkaita ja korkeimpien standardien mukaisesti valmistettuja. Tuotteet ovat lisäksi helppokäyttöisiä ja halutessaan niitä voi käyttää omatoimisesti ilman palveluamme.

Katso videolta, miten BioTroop BL-20 -mikrobiliuoksemme toimii.

Teknologiaamme hyödyntää yli 350 asiakasta Suomessa ja kansainvälisesti. Nykyiseen asiakaskuntaamme kuuluu mm:

 • Ravintolat- ja tuotantokeittiöt
 • Elintarviketeollisuus
 • Risteilylaivat ja merenkulku
 • Toimitilakiinteistöt
 • Kotitaloudet
 • Ostoskeskukset ja kauppakeskukset
 • Vedenkäsittelylaitokset

Toimimme Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Baltiassa, Unkarissa, Irlannissa, Benelux-maissa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Tuotteitamme on käytössä myös kansainvälisillä risteilyaluksilla (Yhdysvallat ja Italia). 

Kaikkien tuotteidemme käyttö on asianmukaisesti käytettynä turvallista niin ammattikäytössä kuin kotitalouskäytössä. Tuotteiden mukana toimitetaan käyttöohje, joka löytyy myös verkkosivumme tuotekortilta.

Kaikissa tuoteratkaisuissamme käytetyt mikrobilajit ovat ei-patogeenisiä ja peräisin luonnosta. Kaikki mikrobilajit on määritelty kansainvälisten luokitusjärjestelmien mukaan "luokkaan 1", joka on turvallisin luokka. Mikrobit ovat myös vaarattomia direktiivin 2000/54/EY mukaisesti. Lisäksi yksittäiset mikrobikannat tunnistetaan 1500 bp:n 16S-rDNA-sekvensoinnilla ja niille annetaan QPS-status EFSA:n (Qualified Turvaolettamuksen) mukaisesti.

 

Kaikki tuotteet on valmistettu Suomessa SmartPipe System Oy:n korkeimpien standardien mukaisesti.

 

Hyödynnämme tuotteissamme luonnollista mikrobipohjaista prosessia, joka on suomalainen mikrobiologinen keksintö. Lisäksi ainutlaatuinen tuotereseptiikkamme yhdistettynä täysin automatisoituun annostelukonseptiin patentoidun pumppumme avulla eroaa perinteisistä putkistonpuhdistus- ja hoitotuotteista ja niiden käytöstä.

 

Fermentoituja viljelmiä on käytetty jätevedenpuhdistamoiden ja käsittelylaitoksien ylläpitoon 1940-luvulta lähtien. Ensimmäinen ja yleisin tyyppi ovat Bacillus-bakteereita. Käytämme QPS-mikrobien (Qualified Presumption of Safety) EFSA:n (European Food Standard Authority) standardeja. Viljelmät ovat erittäin puhtaita eivätkä sisällä haitallisia mikro-organismeja. SmartPipe-tuotteiden osalta mikrobit vain parantavat jätevesien puhdistusprosessia.

 

Löydät kaikki tuotekorttimme täältä.

Lisäksi löydät sivuiltamme useita mielenkiintoisia artikkeleita ekologiseen putkistonhoitoon ja jätevedenkäsittelyjärjestelmiin liittyen.

Olemme johtava mikrobiologisten ratkaisujen valmistaja. Pysymme teknologisen kehityksen kärjessä sekä mikrobiratkaisuissa että annosteluteknologiassa. Keskitämme huomiomme kapealle toimialalle ja panostamme merkittävästi omaan tutkimus- ja kehitystoimintaamme löytääksemme entistä kestävämpiä malleja toimialueellamme. Olemme turvallinen kumppani, ja työskentelemme hyödyntäen skandinaavista lähestymistapaa.

Puhdistus- ja viemärinpuhdistustuotteissa käytetyt entsyymit ovat yleensä karkeita hydrolaaseja, jotka hajottavat suuria molekyylejä pienemmiksi, jotta ne voidaan huuhtoa pois. Ne eivät syö jätettä. Monissa tapauksissa, erityisesti rasvan käsittelyssä viemäreissä, tämä ei ole hyvä idea ja voi pahentaa tilannetta. Entsyymit voivat katalysoida vain muutamia rajoitettuja reaktioita ja ne denaturoituvat helposti. Viemärien rasvansuodattimiin ja viemäriputkien käsittelyyn valitut mikro-organismit kykenevät tuottamaan oikean määrän biologisia entsyymejä oikeaan aikaan.

Automaattinen annostelujärjestelmämme sisältää DPT-pumpun, putken kiinnittimen, letkun ja käyttöohjeen. DPT-pumpun voi asentaa erilaisiin säiliöihin. Pumppu toimitetaan käyttövalmiina.

Ota yhteyttä jo tänään!

Jätä soittopyyntö, niin otamme
sinuun yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ole suoraan yhteydessä asiantuntevaan tiimiimme!

Tilaa uutiskirjeemme

Lähetämme postia noin kerran kuukaudessa. Voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.