Rotista ja hyönteisistä eroon pääseminen on kuin bonus hyvin virtaavien ja puhtaiden putkien lisäksi

Rotista ja hyönteisistä eroon pääseminen on kuin bonus hyvin virtaavien ja puhtaiden putkien lisäksi

Vasta kun havaitsemme tukkeutuneen viemärin oireita, kuten hitaasti valuvia pesualtaita tai mädän hajua, kiinnitämme huomiota putkiston merkitykseen. Biologiset tuotteemme ratkaisevat nämä ongelmat lopullisesti. Jos olet joskus joutunut avaamaan viemäriputken kotonasi ja poistamaan hiukset tai muut tukokset viemäristä, huomasit todennäköisesti ilkeän lietekerroksen putkessa. Ajan myötä tämä kerros kasvaa edelleen, mikä heikentää koko jätevesijärjestelmän toimivuutta. Yleisin ratkaisu on rynnätä lähimpään kauppaan ja ostaa kemiallinen viemäriavaaja. Vaikka nämä tuotteet auttavatkin hetkellisesti, ne ovat isossa kuvassa suurempi haaste. Kun viemäreihin kaadetaan vuosittain miljoonia litroja kemiallisia viemäriavaajia, ne aiheuttavat merkittävän taakan jätevedenpuhdistamoille ja ympäristölle.

Rasva on ylivoimaisesti hankalin kerrostumien aiheuttaja, koska se ei ole vesiliukoinen ja kiinnittyy helposti putken pintaan. Jokaisella viemärin käytöllä putkiin kerääntyy enemmän aineita. Ilman putkien huoltoa kerros paksuuntuu ajan myötä, mikä lopulta aiheuttaa tukoksia ja tulvimista. Kun orgaaninen jäte alkaa mädäntyä, alkaa muodostua epämiellyttävää hajua. Hajuhaitta, joka on samanlainen kuin mädän kananmunan löyhkä, on erittäin ikävä. Se houkuttelee myös erilaisia hyönteisiä, kuten perhossääskiä ja banaanikärpäsiä antaen epähygieenisen kokonaiskuvan mistä tahansa kodista, ammattikeittiöstä tai ravintolasta. Lopulta putkistoihin joutuva ja juuttuva ruokajäte voi houkutella paikalle rottia.

Eroon rotista SmartPipen BL-20 -mikrobiliuoksella

Tuhoeläinten torjunnassa ensimmäinen askel on aina pyrkiä tunnistamaan tuhoeläin. Yleisimmät tuhoeläimet rottien ja hiirien lisäksi ampiaiset, koisat, koit, linnut, luteet, muurahaiset, sokeri- ja uunitoukat, torakat ja turkiskuoriaiset. Jyrsijöitä on mahdollista torjua muun muassa näiden ohjeiden avulla.

Olemme kehittäneet markkinoille biologisen mikrobiliuoksen, jonka avulla myös rottaongelmaan voidaan vaikuttaa tehokkaasti. Jo sadat kiinteistöt Suomessa käyttävät tuotettamme putkistojen kunnossapitoon ja haitallisten rottien ja hyönteisten poissa pitämiseen.

‒ Rottaongelman perustana on etenkin orgaaninen jäte ja siihen kiinnittyvä ruokajäte, jota ihmiset huuhtelevat viemäriin. Kaikki jäte ei huuhtoudu kerralla pois putkesta, vaan rotta kulkee putkistoon ruoan perässä. Mikrobiliuoksemme BioTroop BL-20 hajottaa ja syö orgaanista jätettä, joka muodostuu erityyppisistä rasva- (fat), öljy- (oil) ja eläinrasvajäämistä (grease) (FOG). Bioliuos muodostaa putken pinnalle liukkaan biofilmin, joka parantaa merkittävästi putken virtaumaa, edistäen esimerkiksi rottien ravinnoksi löytämän ruokajätteen, kuten makaronin palasten, virtausta pois putkesta ja pois rottien ulottuvilta, kertoo tuotekehitysjohtajamme Mikko Eskola.

‒ BioTroop BL-20 pidentää lisäksi putkiston elinkaarta, maksaen itsensä takaisin joka tapauksessa kustannushyötyjen, asukasviihtyvyyden parantumisen ja pidentyneiden huoltovälien avulla. Rotista ja hyönteisistä eroon pääseminen on kuin bonus hyvin virtaavien ja puhtaiden putkien lisäksi, jatkaa Eskola.

Kehittämämme, kotimainen ja täysin luonnollinen mikrobipohjainen Biotroop BL-20 putkenhoitoaine, sisältää bakteerikannat, jotka hävittävät rasvoja ja öljyjä. Orgaanisen aineen poistuminen putkistosta vähentää siis mahdollisia tuholaisten aiheuttamia haittoja. Työnsä tehtyään mikrobit jättävät jälkeensä vain vettä ja hiilidioksidia. Ekologisesti älykkään ominaisuutensa vuoksi tuote on ylivoimainen putkistonhoidossa säännöllisesti annosteltuna.

Rotista eroon SmartPipen BioTroop BL-20 -bioliuoksen avulla

Muistilista rottien ja muiden jyrsijöiden loitolla pitämiseen:

  1. Tarkista ovien, ikkunoiden ja seinien turhat kolot ja raot. Tiivistä verkolla. Esim. hiiri menee läpi muutaman sentin reiästä.
  2. Estä jyrsijöiden pääsy roska-astioihin ja komposteihin. Huomioi astioiden puhtaus ja ruokajätteiden asianmukainen hävittäminen.
  3. Pidä keittiö, ruokailu- ja grillipaikat siistinä ja ruoat tiiviisti piilossa.
  4. Älä kaada mitään ruokajätettä viemäriin rottien (ja hyönteisten) ruoaksi. Viemäriin heitetyt ruokajätteet aiheuttavat lisäksi ongelmia putkistojen kunnossapidossa.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Osta SmartPipen tuotteita osoitteesta Lifehair.fi

Voit nyt tilata SmartPipen tuotteita kätevästi Lifehairin verkkokaupasta suoraan kotiisi. Yhä useammat kuluttaja-asiakkaat ja ratkaisuistamme kiinnostuneet…

Rasvajalanjälkeen sitoutuminen on vastuullisuusteko

Rasvajalanjälkeen sitoutuminen on vastuullisuusteko Helsingissä poistetaan kuukausittain noin 40 tonnia rasvaa viemäreistä, mikä heikentää merkittävästi viemäriverkoston…

Ota yhteyttä jo tänään!

Jätä soittopyyntö, niin otamme
sinuun yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ole suoraan yhteydessä asiantuntevaan tiimiimme!

Tilaa uutiskirjeemme

Lähetämme postia noin kerran kuukaudessa. Voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.