Ennakoinnista ongelmanratkaisuun – BL 20 ja BioTroop RapidX

Saamme usein kysymyksiä liuostemme kyvystä ratkaista erilaisia putkiston ongelmia. Onko mikrobiliuoksemme tarkoitettu vain rasvapohjaisen jätteen sulattamiseen, vai voiko se toimia myös muilla alueilla? Tämä artikkeli auttaa hälventämään epäselvyyksiä ja ohjaamaan oikean liuoksen valinnassa eri käyttötarkoituksiin.

Ennakoinnista ongelmanratkaisuun

Käytetyimmässä tuotteessamme, BioTroop BL-20:ssä, liuoksen bakteerit on valittu hajottamaan triglyseridejä ja rasvahappoja. Ne eivät kuitenkaan rajoitu vain ruokaan perustuviin rasvoihin ja öljyihin. BL-20:n bakteerit hajottavat myös muita orgaanisia jätteitä perinteisissä putkistoissa, imulinjoissa, viemäreissä ja rasvanerottimissa. Tämä kattaa myös ruokajätteen, kuten proteiinin (liha) ja hiilihydraatit (riisi, tärkkelys jne.).

Liuoksemme synnyttämässä hajoamisprosessissa bakteerit muodostavat biofilmin putken sisäpintaan, vaikeuttaen rasvojen tarttumista ja estäen tukkeutumisia. Siksi biologinen käsittelyprosessi on tärkeä aloittaa myös silloin, kun putket ovat uusia tai puhtaita.

BioTroop BL-20 ennakointi

BioTroop BL-20

Jos ratkaisua käytetään viemärijärjestelmissä, ruokaan perustuvia rasvoja ja öljyjä on suhteessa kokonais-COD-pitoisuuteen merkittävästi vähemmän, mutta niitä on silti jonkin verran. Tilanne muuttuu entistä suotuisammaksi mikrobiliuokselle, jos harmaa ja musta vesi sekoitetaan. Bakteerit käsittelevät mustan veden rasvoja tai öljyjä samalla tavalla kuin ruokaan perustuvia rasvoja keittiön harmaan veden putkissa.

Putkissa yleisimmät epäorgaaniset kerrostumat ovat kalsium- ja magnesiumsuoloja (vesiliukoisia karbonaatteja), jotka yhdistyvät virtsahapon kanssa. Suolot kerääntyvät jätevesiputkiin useiden syiden, kuten emäksisten puhdistusaineiden, lämmön, huonosti rakennetun putkiston ja mutkikkaiden rakenteiden takia. Tiiviistä ja vaikeasti poistettavaa massaa kutsutaan virtsakiveksi, johon bakteerien sekä kemikaalien voi olla vaikea tunkeutua.

Jokaiseen asiakkaamme putkiston ongelmaan on valittavissa ratkaisu kahden mallin avulla:

Ennaltaehkäisevä malli

Biologinen tuote, joka muodostaa biofilmin putkessa:

  • Vähentää tai estää kerrostumien muodostumista ja tarttumista.
  • Säilyttää biofilmissä happaman pH:n, estäen mineraalikerrostumia.
  • Bakteerit tuottavat myös biohajoavia pinta-aktiivisia aineita, jotka auttavat hajottamaan rasvahappoja.
  • Bakteerit voivat myös tuottaa polyaminoahappoja, jotka sitoutuvat pieniin kiteisiin estääkseen niiden kasvun ja tarttumisen.
  • Bakteerien tuottamat entsyymit ovat kriittisiä siinä, missä virtsahappokiteet muodostuvat.
  • Jos virtsakiveä alkaa muodostua, liuoksen bakteerit näkevät sen ravinnonlähteenä ja voivat hajottaa virtsakiven täysin.

Ongelmanratkaisumalli (BioTroop RapidX)

Jos virtsakiveä on muodostunut niin paljon, että putki alkaa tukkeutua, kerrostumat on poistettava. Yleensä tämä tehdään syövyttävillä mineraalihapoilla tai vaihtamalla koko putki. Mineraalihapot poistavat kerrostumia tehokkaasti, mutta ovat vihollisia teräksisille putkille. Ne liuottavat putkesta karbonaattiperusteisen kerrostuman, jättäen jälkeensä hunajakennomaisen rakenteen, joka on poistettava mekaanisesti. Mineraalihappojen käyttö voi lyhentää putken käyttöikää ja tuhota putken sisäpinnalle muodostuneen hyödyllisen biofilmin. Ratkaisumme on ystävällisempi niin ympäristölle kuin putkelle.

BioTroop RapidX ongelmanratkaisu

BioTroop RapidX

BioTroop RapidX on kehittämämme kalsiumin poistotuote, jota käytetään mustavesijärjestelmissä. RapidX tarjoaa mineraalihapon edut ilman orgaaniseen happoon liittyviä riskejä. Tuote aktivoituu vasta kohdatessaan virtsakiven ja deaktivoituu, kun kaikki kerrostumat ovat liuenneet, joten se ei ole haitallinen biologisille jätevedenkäsittelyjärjestelmille. Ongelman ratkaisu on ekologinen. BioTroop RapidX:ää voidaan myös käyttää ennaltaehkäisevänä aineena annostelemalla sitä mustavesijärjestelmiin. Tämä auttaa ylläpitämään riittävän matalaa pH-arvoa imuputkessa ja estää täysin virtsakiven muodostumismekanismin.

Yhteenveto:

Tärkein lopputulos on asiakkaamme tyytyväisyys. Vanhoissa tiloissa tilanne on aina erilainen kuin uusissa, joissa ennaltaehkäisevää mallia voidaan soveltaa alusta alkaen. Lähitulevaisuudessa koneoppivat putkistojärjestelmät pystyvät tekemään päätöksiä itse yllä olevien ongelmien perusteella ja päättelemään, mikä on paras tapa puhdistaa putkistoa. Ennen koneoppivaan järjestelmään pääsemistä joudumme kuitenkin ratkaisemaan ongelmat manuaalisesti. Niin kauan kuin on ihmisiä, vaativat orgaanisen jätteen ongelmat ratkaisuja.

Lue lisää tuotteistamme täältä.

Seuraa SmartPipea LinkedInissä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Puhdistusaineiden markkinoinnissa on tärkeää ymmärtää kemian perusteita

Olemme viime vuosina nähneet erilaisten puhdistettujen ja aktivoitujen vesien markkinoinnin yleistyvän puhdistusaineina eri teknologioiden kautta. Interclean…

Tiedote – SmartPipe vahvistaa asemaansa Ruotsissa jakelusopimuksella IWTM:n kanssa

SmartPipe vahvistaa asemaansa Ruotsissa jakelusopimuksella IWTM:n kanssa Suomalainen puhtaan teknologian yhtiö SmartPipe vahvistaa jalansijaa Skandinavian markkinoilla….

Ota yhteyttä jo tänään!

Jätä soittopyyntö, niin otamme
sinuun yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ole suoraan yhteydessä asiantuntevaan tiimiimme!

Tilaa uutiskirjeemme

Lähetämme postia noin kerran kuukaudessa. Voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.